A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пристайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

40 ігор з дітьми у темряві

Дата: 11.12.2022 14:21
Кількість переглядів: 50

 Унаслідок російських обстрілів критичної інфраструктури в Україні може зникнути світло на деякий час. До темряви особливо чутливі діти – вони можуть втратити відчуття безпеки й отримати травматизацію. Аби недопустити цього, з дітьми варто пограти в ігри.

Страх темряви – це, з одного боку, віковий страх у дітей. З іншого – один із наслідків хронічного стресу та травматизації.

Непідготовленість до відсутності електроенергії здатна спричинити паніку у дітей. Діти звикли користуватися різними гаджетами та ресурсами енергетики. Коли вони неочікувано опиняються без звичних речей, наприклад, у темряві або без доступу до інтернету, то можуть відчувати більшу тривогу, смуток або страх. У більшості дітей присутній страх темряви. І під час відключень світла він може виявлятися більш сильно.

Відсутність електроенергії можна використати с користю для психологічного здоров'я та зближення з родиною. Ігри вважаються простим і ефективним способом трансформувати напругу в дитини. Для того, щоб підтримати дитину та не допустити загострення її стану – психологиня Світлана Ройз, разом із ЮНІСЕФ, запропонувала ігри: аудіальні ігри та ігри зі словами; тілесні ігри; якщо є ліхтарик. Детально ознайомитися з іграми у темряві можна за посиланням: https://www.unicef.org/ukraine/stories/games-in-the-dark .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено